ForumPortalPKT KathreinARIVAUploadExpointSagem FAQSZUKAJRegulaminUżytkownicyGrupyKontakt  Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: ciekawostki, cyfra+, vod

Cyfra+ VOD: Ciekawostki
Autor Wiadomość
acabar
[Duch]

Wysłany: 2008-01-03, 19:59   VOD w Cyfrze Plus

Wideo na żądanie w Cyfrze Plus za darmo do czerwca!

Druga pod względem wielkości platforma cyfrowa w Polsce jest już gotowa na wprowadzenie do swojej oferty cyfrowej wypożyczalni wideo. Do końca stycznia cyfrowa wypożyczalnia wideo spod znaku... HBO będzie dostępna bezpłatnie - dowiedziało się nieoficjalnie media2.pl

- Na razie możemy potwierdzić, że chcemy na początku roku wprowadzić wideo na żądanie. Jednak na szczegóły oferty będzie trzeba jeszcze chwilkę zaczekać – usłyszeliśmy w biurze prasowym Canal+ Cyfrowy, operatora Cyfry Plus.

W Magazynie Abonentów Cyfry Plus można znaleźć informację, że Cyfra Plus wprowadzi w pierwszej kolejności pakiet HBO Digital.

Pakiet HBO Digital przeznaczony jest przede wszystkim dla operatorów kablowych i telekomunikacyjnych, dlatego jest wielce prawdopodobne, że wraz z premierą w Cyfrze Plus pojawi się on także u innych operatorów.

- Na razie nie mam na ten temat żadnych informacji. Jeśli udostępnimy usługę HBO Digital z pewnością nasi partnerzy biznesowi o tym szeroko poinformują. – powiedziała media2.pl Agnieszka Niburska z HBO.

HBO po raz pierwszy wprowadziło usługę HBO on Demand (HBO na żądanie) w Stanach Zjednoczonych 1 lipca 2001 roku. Korzysta z niej teraz ponad 11 milionów widzów. Niedawno HBO ogłosiło plany wprowadzenia usługi SVOD w Wielkiej Brytanii i Hong Kongu. Obecnie HBO w Europie Środkowej ma prawie 2,5 miliona abonentów pakietu premium.

Pakiet HBO Digital w Polsce - dzięki Cyfrze Plus - sprzedawany będzie za 15 złotych miesięcznie. W ramach promocji do czerwca klienci otrzymają do niego dostęp bez dodatkowych opłat. Promocja obejmuje jednak tylko klientów z wykupionym pakietem HBO oraz dekoder PVR/HD. Brak jest w chwili obecnej innych oficjalnych szczegółów promocji (np. co z ofertą dla nowych klientów).

Nas bardzo dziwi krok Cyfry Plus - wspiera ona bowiem we wprowadzaniu nowych usług konkurencyjną telewizyjną markę premium. Ciekawe i ryzykowne.

media2.pl - Łukasz Roguski

pharma
[Duch]

Wysłany: 2008-01-05, 08:22   

VoD w Cyfrze+ na pewno jeszcze w styczniu

Wbrew informacjom pojawiającym się w niektórych serwisach branżowych, Cyfra+ wprowadzi bez żadnych opóźnień, jeszcze w styczniu br., do swojej oferty nową usługę – wideo na żądanie. Przypomnijmy, iż pierwszą kolekcją filmową, jaka zostanie zaoferowana klientom platformy, w ramach nowej usługi, będzie biblioteka HBO Digital.

W odpowiedzi na zainteresowanie naszych Czytelników i pojawiające się w innych serwisach informacje o przesunięciu czasu startu usługi na wiosnę, skierowaliśmy się zapytanie do biura prasowego platformy Cyfra+.

„Planowane uruchomienie usługi to bez zmian styczeń, szczegóły dla naszych abonentów podamy już wkrótce” – powiedziała nam Marta Jóźwiak, PR manager Canal+ Cyfrowy.

Biblioteka filmowa HBO Digital będzie dostępna za darmo do końca czerwca br. dla abonentów Cyfry+, korzystających z odbiorników PVR Philips i posiadających wykupiony pakiet HBO. Po okresie promocyjnym cena usługi HBO Digital będzie wynosić 15 zł miesięcznie.

Źródło: Cyfra+

rafako42 

Piw: 246
Wysłany: 2008-01-16, 14:37   Cyfra+ uruchamia VoD HBO Digital

Cyfra+ uruchamia VoD HBO Digital

21 stycznia Cyfra+, jako pierwsza platforma cyfrowa w Polsce, wprowadza HBO Digital, czyli serwis z programami na życzenie, bazujący na bibliotece filmów, dokumentów, seriali i produkcji rozrywkowych HBO. Usługa dostępna będzie dla użytkowników dekoderów PVR HD Cyfra+ odbierających kanały HBO i oferowana będzie bezpłatnie do końca czerwca 2008.

Dzięki nowej usłudze abonenci sami będą wybierać, co w danej chwili chcą oglądać, będą również mogli wielokrotnie powracać do danego programu.

[B]Lista pozycji HBO Digital widoczna będzie dla wszystkich użytkowników dekoderów HD PVR Cyfry+ jako dodatkowa strona w bibliotece nagrań
. Programy na życzenie dostępne będą na dysku dekodera w kilka dni po telefonicznym aktywowaniu usługi. Podświetlając konkretne pozycje z listy będzie można obejrzeć krótki podgląd danego programu.

Reklama oferty VoD HBO Digital ze styczniowego magazynu abonentów Cyfry+

Oferta będzie regularnie odświeżana. Na początek znajdzie się w niej kilkanaście programów, m.in. produkcje HBO: Kompania braci (10 odcinków) i Ostateczne rozwiązanie, filmy: Syriana, Oszukać przeznaczenie 3, Animal, Firewall, Wytańczyć marzenia, Kobieta w błękitnej wodzie, a także program Przeboje na stojaka! 2007. Do końca kwietnia z serwisu HBO Digital będą mogli korzystać wyłącznie abonenci Cyfry+.

W ostatnim roku Cyfra+ konsekwentnie rozwijała usługi w oparciu o nowe technologie, wprowadzając kolejno HD, PVR i VoD. W najbliższych miesiącach platforma planuje przede wszystkim rozwój oferty wideo na życzenie. [/B]

info:
Kod:
http://www.satkurier.pl/?cyfra+/&kat=44&id=39380

J.M.Oizo

Piw: 2
Wysłany: 2008-01-16, 14:55   

a sa jakies szanse zeby to na fergusonie pvr odbierac?

m4olo

Piw: 2
Wysłany: 2008-01-21, 07:57   

No i ruszylo - na tą chwilę usługa jest nieaktywna ale filmy na dysku sie pojawiły.;)

tazosos

Wysłany: 2008-01-24, 15:30   

Jak narazie można oglądać tylko kilka filmów. Chociaż na liście jest 21. Reszta jest nieaktywna. Moża obejrzeć 1 i 2 odc. Kompanii Braci, 3 jest niedostępny ale już np. 5 można obejrzeć. Czy macie tak samo czy możecie oglądać pokolei?

julo 

Piw: 8
Wysłany: 2008-01-26, 10:38   

Ja mam usługe od początku.
I mam wszystkie odcinki Kompani Braci. tj. 10
Film animal, firewall, ocean strachu 2, HBo na stojaka 1, i jeszcze kilka innych których nie pamietam. ale moge sprawdzić.
Astra 19,2*E HotBird 13.0*E Amos 4.00*W Sirius 4,80*E

Jurop24 
..:::::Lord:::::...

Technomate TM 9100 Super
Wysłany: 2008-01-26, 13:06   

ciekawe czy na technomate z dyskiem to pojdzie ??

csi 
Ostatni Sprawiedliwy

Piw: 152
Wysłany: 2008-01-26, 15:35   

Usługa jest aktywowana tylko użytkownikom , którzy posiadają PVR cyfry.

tazosos

Wysłany: 2008-01-26, 15:52   

julo napisał/a:
Ja mam usługe od początku.
I mam wszystkie odcinki Kompani Braci. tj. 10
Film animal, firewall, ocean strachu 2, HBo na stojaka 1, i jeszcze kilka innych których nie pamietam. ale moge sprawdzić.

Sprawdź czy możesz je oglądac. U mnie też od poczatku była cała lista ale nawet teraz nie wszystkie da się odtworzyć. Usługa jest jeszcze nie dostepna pojawia się po prawej stronie. I chodzi o to, że możliwośc ogladania pojawia się w różnych miejscach listy - tak jakby nie wgrywali ich pokolei tylko losowo. Chyba, że nie miałem prądu w nocy i nie załapałem się na download danego filmu.

julo 

Wysłany: 2008-01-28, 18:03   

Wszystko działa.
Jesli masz niedostepne to Ci nie sciąga w nocy. Albo nie masz aktywacji usługi.
Mi juz brakuje tylko dwóch pozycji, oszukac przeznaczenie 3 i jeszcze jakiejs jednej.
Co noc sciaga 3 pozycje. Nagrywalem cos w nocy i dlatego teraz mam braki.

Ciekawe co dalej, kiedy wrzucą cos innego, chyba teraz bedą powtarzac dla tych co mają braki. Może wrzucą soprano :D chetnie bym obejrzał.

Antek 

Piw: 60
Wysłany: 2008-02-02, 19:54   

Ja instalowałem dzisiai zassałem nowe oprogramowanie na liście pokazały się te filmy o których mówicie . po prawej stronie pisze audycja jeszcze nie dostępna i żadnego filmu nie idzie obejrzeć

Już wiem jak to działa dziś w mocy przesłali cztery filmy jutra pewnie cztery następne itd aż do zapełnienia listy :-P

Jeszcze jedna uwaga krytyczna lista ułożona bez ładu i składu ohyda nie wiem dlaczego C+ nie uwolni listy tak jak było kiedyś albo do ułożenia listy z sensem niech poproszą kogoś tu z forum anie ludzi z buszu płacę za to nie małe pieniądze ,niema też gier interaktywnych nie widzę też kanału XXL c+

tazosos

Wysłany: 2008-02-03, 09:35   

Juz mam wszystkie filmy oprócz 2. Okazało się, że trzeba miec wyłączony dekoder aby filmy mogły się ładować. Wyłączony w sensie z pilota. U mnie chodziło to praktycznie non stop dlatego tak powoli mi się to wgrywało. Poza tym babeczka z biura obsługi C+ twierdziła, że przy konwerterze typu twin nie było by tego problemu. Dzieki wszystkim za info.

julo 

Wysłany: 2008-02-03, 17:53   

@Antek, XXL jest. poszukaj gdzies koło 130. juz nie pamietam.
Jak nie to sprawdz antene. Gier nie ma, to jest tylko na mediasatach, cyfra sie z tego wycofuje.

Biblioteka HBO, są pewne zmiany w filmach, mozna sie spodziewać że w nocy będzie wiatraczek chodził :D

feryk 

Pioneer 1530; Pioneer 1440; Philips HD PVR
Wysłany: 2008-02-04, 23:35   

Nie ma gier i innych kanalow interaktywnych, ale xxl jest na 150...

Wracajac do tematu VOD, korzystać z niej mogą osoby które posiadają dekoder PVR oraz opcję premium HBO lub multipremium czy tez pakiet prestizowy ( z legalnego punktu widzenia)
(od tej drugiej strony) osoby z kartami 7a i podpisem na FFFFFF lub osobu z klonami kart powyżej

Jak podaje c+ usługa jest na razie tylko wersja demo i biblioteka zawiera tylko produkcje hbo, wkrotce oferta bedzie o wiele ciekawsze....

Odpowiedz do tematu