Witam
Jaki tuner polecacie do TnK, zeby odbieral FTA, ew zeby w przyszlosci byla mozliwosc c+, sloneczko...
Przerobki, aktywacja phonixem wykluczona.
Mam na mysli
FERGUSON FK 6900 CR
FERGUSON FK 7600
Moze jakis inny?
Pozdr
_________________ Star Track Open Box 1700; DSB6010;
Globo (Opticum )7300 CI2CX - 2 czytniki kart + CI czyli mozesz np. karce cyfry i modlul CP zapodac a jak nastapia kiedys znowu dobre czasy to i soft odpowiedni sie napewno pojawi, tunek ma tez USB i co za tym idzie zmiana softu czy listy to banal a i PVR moze sie przydac
Ja bym bral Opticuma 7300, owszem ciut drozszy ale ma 1xCI i 2XCR wiec bardziej przyszlosciowy gdybys chcial np dolozyc sobie karte C+ czy MTV albo modul jakis. Softy sa, rzadziej wychodza niz kiedys ale i edukowac obecnie niebardzo jest co. Za czasow N2 support od Trumana i Globo Team byl swietny wiec wrazie by jakis system padl to napewno cos te ekipy wypuszcza. A to co jest obecnie w emu czy z kluczy CW dostepne to napewno po zmianie softu na najnowszy edu dzialac bedzie.
Mam jeszcze zapytanie: czy do tego tunera muszę jeszcze dokupić sobie blokera i phoenixa? Oczywiście jak bym chciał edukować, czy wystarczy tylko phoenix? A phoenix działa tylko z kablami null modem? Czy też można podłączyć przez USB i tak edukować?
Nic wiecej kupowac nie musisz, wystarczy wgrac altternatywny soft i juz. Uprawnienia na karte przechodza bez problemu a edukacja czyli zmiana kluczy/softu odbywa sie przez USB. Tak mi sie przynajmniej wydaje, ze softa mozna przez USB wrzucic :mrgreen: Takze bloker i phoenix niepotrzebne sa, nie zaszkodzi jednak kabel miec.
Musisz kupic modul od CP bo bedzie sparowany z karta. Najlepiej idz do jakiegos punktu sprzedazy CP albo zadzwnon na infolinie i dowiedz sie szczegolow bo na ich stronie informacji o modulach nie widzialem (chyba, ze ostatnio cos dali). Ewentualnie na forum poszukaj w dziale o CP bo wiem, ze kiedys cos bylo na ten temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum