Wysłany: 2009-01-11, 18:32 Problemy z doładowaniem kart TnK
Problemy z doładowaniem kart TnK
Po 3 stycznia zaczęły się problemy z doładowaniem Telewizji na kartę. Pierwsze karty TnK zakończyły okres 3 miesięcznego darmowego oglądania, i zaczynają do nas docierać informacje, że klienci Telewizji na kartę mają problemy z doładowaniem.
Użytkownicy wpłacają na konto pieniądze, a w zamian mają spokojnie i cierpliwie czekać na uprawnienia. Są niestety problemy też z dodzwonieniem się na infolinię. Jak informuje nas BOK, że mamy czekać do rana lub co najwyżej do kilku dni!
Problem jest większy bo niektórzy, już czekają na doładowanie już 8 dni, a Panie z infolinii twierdzą że nie wiedzą czemu nie działa.
Okazuje się, że tylko użytkownicy którzy wpłacili pieniądze w październiku i listopadzie nie mają tych problemów.
Niewątpliwie sukces platformy ma znaczący wpływ na ten aspekt.
źródło: Sat-elita News
_________________ Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.
Wystarczy zakupić kartę TNK i wpłacić przelewem jakaś sumę na doładowanie (np:120zł) po czasie aktywacji tj.3 miechów, ewentualnie w ostatni dzień jej ważności .
I zaczyna sie "bal"- niekompetencji ,olewania klienta i naciągania go na dodatkowe koszty.
Tera szczegóły - wpłata jak wyżej dnia 5.01.2009 ,przelew na koncie zaksięgowany w dniu 6.01.09 , tu następuje:
1 -y telefon - czas oczekiwania na konsultanta około 15min, w końcu miły kobiecy głos ( dane osobowe nagrane ) zaczyna nawijać jak mam uaktualnić listę ,chociaż przerywam parokrotnie i tłumacze ze nie interesuje mnie to, ponieważ listę mam najnowsza ,z aktualnymi parametrami ,a sprzęt obsługuje tylko system conaxa i chodzi mi o DOŁADOWANIE płatnych kanałów ,za które sama mi ujawniła ,ze zapłaciłem i juz maja na koncie......
Babka albo głupia albo całkiem niekumata bo dalej nawija o liście kanałów , w końcu doszła do odkrywczej myśli co bym napisał REKLAMACJE , tak mnie to ....sory - podkurwiło ,ze zakończyłem rozmowę, pamiętając ze rozmowa jest przez nich i oczywistemu u mnie nagrywana.
2 telefon - o dziwo ta sama kobiecina ,wiec na wstępie juz miałem złe przeczucia co do dalszej rozmowy, nie dopuszczając ja do głosu ,zacząłem tłumaczyć -jak ułomnemu dziecku, ze chodzi mi o podanie informacji kiedy włącza mi płatne, a zapłacone pozostałe kanały TNK ,o dziwo chyba miała lepszy dzień lub brak prochów bo błysnęła intelektem i poinformowała mnie o wpisaniu mojej skromnej Karty na - listę oczekiwania do REALIZACJI ,poda mi nr.mojej sprawy ,a w tym czasie mam czekać, na co opadła mi szczeka i zapomniałem języka w gębie ( przydał sie ten czas na dojecie do siebie) , po chwili mam juz numerek kolejki jak u lekarza ,oraz ponownie info,że bym napisał REKLAMACJE jak mam jakieś wątpliwości................ bla bla bla i koniec rozmowy "zakończyłem rozmowę, pamiętając ze rozmowa jest przez nich i oczywistemu u mnie nagrywana."
3 telefon- mięło 3dni ,nadal ciemno , dzwonie -czas oczekiwania o dziwo 7min , głos męski ( pewnie po balandze ,z tonu głosu można wyczuć niechęć i opryskliwość ) ,rozmowa krótka po podaniu numerka sprawy - czekać 5 dni roboczych od zgłoszenia na ROZPARZENIE zgłoszenia ,oraz sakramentalne juz ponowne info,że jak mi sie nie podoba ta sytuacja to mogę napisać REKLAMACJE .
Będąc zmęczony po weekendzie, nie mam sił na dyskusje.
4 telefon - (17 min), mija juz czas oczekiwania na doładowanie i moja cierpliwość , jest 12.01.09 i nadal ciemność.
Odbiera kobieta -szczęście, ze nie ta z 1 i 2 łączenia ,ale tu kończy sie to "szczęście" , rozmowa dość miła z jej strony ,z mojej nie- zarzucam im wszystko co można w tej podsłuchowej sytuacji ,a wiec niekompetencje,olewanie klientów, przetrzymywanie nie należnej im kasy skoro nie wywiązują sie z umowy, naciąganie na dodatkowe koszty ( 4 telef.) i brak jakiejkolwiek sensownej informacji kiedy wreszcie odblokują kanały płatne i tu ku..a opadają ręce, -miły głos Pańska sprawa oczekuje w kolejce do REALIZACJI oraz mogę napisać REKLAMACJE .
13.01.2009 ,godzina 18:26 nadal ciemno.
Wiec zastanówcie sie czy warto pchać sie w Tą niby Super Okazję z TNK.
Masz Piwko kolego,może to ci choć trochę poprawi humor i nie martw sie :lol: ,nie tylko Ty jesteś w takiej sytuacji ,sam dzwoniłem 2 x i tez po 8 dniach nadal ciemno.
Być może oni robią to celowo po to aby część z tych co już mają problemy i tych którzy obawiają się problemów w najbliższym czasie kupiło kolejne karty aktywacyjne w sugerowanej cenie 49PLN/szt. Oczywiście nie chodzi o te dodatkowe kilka PLN/m-c tylko o wyniki sprzedaży i ilość abonentów którymi można się pochwalić.
To jest w ogóle bardzo dziwne, że płatności należy realizować przelewem, bo przecież to jest najbardziej przestarzały sposób. Powinny być jakieś karty-zdrapki albo np. płatność przez Internet przez mTransfer ze 100% automatyczną realizacją. Skoro operatorzy telefonii komórkowej to potrafią od lat to czemu nie TNK? A dla tych co nie mają Internetu dystrybutorzy TNK powinni oferować taką usługę, że płacisz u nich w kasie a sprzedawca wchodzi przy kliencie na stronę www i automatycznie przedłuża ważność karty.
Ja wpłaciłem 2.01.09 i zadzwoniłem dopiero wczoraj, bo czytałem o tych problemach i chciałem się upewnić, czy pieniądze wpłynęły. Oczywiście pieniądze są, a kanałów nie ma. Gdy Panu z infolinii powiedziałem, że karta raz całą noc siedziała w Techmomate 9100S, a potem kolejną w Opticumie 7100CXE, to Pan poradził włożenie karty do jedynie słusznego Technisata. Nie interesowało go zbytnio to, że karta bez problemu złapała aktywację w Technomate. Znajomy od kilku dni trzyma kartę w jedynie słusznym i dalej ma ciemno. W końcu poradził mi Pan zostawienie karty w Opticumie, bo jest na liście "rekomendowanych", w których powinna działać karta
Oczywiście u mnie dzisiaj dalej ciemno na kanałach płatnych.
Witam panowie mój problem jest taki że 6.01.2009 zgasły kanały na doładowanie a 7.01.2009 mieli już kasę na koncie no i niestety do dnia dzisiejszego mam ciemność,po kilku telefonach na infolinię powiedziano mi że nie wiedzą w czym problem i powinno działać a to że to wina tunera potem że oprogramowania,wreszcie nie wytrzymałem i poszedłem do brata włożyłem kartę do oryginalnego tunka TNK siedziała całą noc i nic dalej kicha,czy ktoś ma też takie problemy piszcie zobaczymy jak jest nas wielu pozdrawiam.
Panowie
Przecierz to było do przewidzenia - tak samo było ze startem i aktywacją.
Normalne jest że w tym okresie zgasło najwięcej kartek i ludzie wpłacają a oni się zwyczajnie nie wyrabiają. Ja przeczekam i doładuję za kilka tygodni bo teraz nie ma to najmniejszego sensu. Cierpliwości
TNK potrzebuje 8-9 dni ( błyskawica) od zaksięgowania wpłaty, na łaskawe przesłanie uprawnień dla płatnych kanałów ,wiec należy uzbroić sie w cierpliwość, z tego co wiem na swoim przykładzie, to czekałem 0d 6.01.2009 do 14.01.2009 i zaświeciło , tylko pytanie od kiedy zaczną liczyć ten niby abonament, ale odpowiedz będzie dopiero za około 1 roku.
I niech nie myślą ze polecę rodzinie czy komukolwiek tą SUPER Okazję ,no chyba ze ktoś potrzebuje podnieść sobie Ciśnienie i buzowanie Adrenaliny w organizmie .
Moja rada jak ktoś kupuje Kartę ,od razu wpłacić im należność na wybrany okres ,a może przez 3 miesiące zdążą wyrobić sie ze swych powinności.
Witam
U mnie (odpukać ) wszystko ok z kanałami na doładowanie.Pieniądze wpłaciłem pod koniec grudnia,wczoraj skończył się 3-miesięczny okres oglądania i nadal wszystko świeci.Uprawnienia na karcie mam do 31.01 (CCCam 2.0.9)Czytając posty na forach,można stwierdzić,że mniejsze problemy mają ci,którzy wpłacili pieniądze w zwiększym wyprzedzeniem.
Ja też dokonałem przelewu jeszcze przed Świętami a kartę miałem aktywną do 3 stycznia i w tym dniu nawet nie zauważyłem kiedy mi się uprawnienia przedłużyły ! Dlatego też radzę wpłacać im kasiure z co najmniej 2 tygodniowym wyprzedzeniem a problemów nie powinno być żadnych
Ja też dokonałem przelewu jeszcze przed Świętami a kartę miałem aktywną do 3 stycznia i w tym dniu nawet nie zauważyłem kiedy mi się uprawnienia przedłużyły ! Dlatego też radzę wpłacać im kasiure z co najmniej 2 tygodniowym wyprzedzeniem a problemów nie powinno być żadnych
Pzdr.
Może faktycznie trzeba robić to odpowiednio wcześniej. Ja też miałem kartę aktywną do 3 stycznia, a przelew zrobiłem dopiero 2 stycznia. Tylko dziwne, że karta zgasła 7 stycznia wieczorem, gdy kasa już była na koncie, a zaświeciła wczoraj wieczorem.
Przecież pisze na dołączonej karcie z numerem konta, żeby wpłacać z wyprzedzeniem co najmniej tygodniowym. Jeżeli wpłacacie na poczcie przelew może iść do 5 dni plus czas realizacji TNK, a pózniej płacz. A tak na marginesie, dokonując wpłaty na 3 miesiące prawie na jedno wychodzi czy kupicie nową kartę czy wpłacicie kase. Przynajmniej nie ma nerwówki, a na starej karcie można w innym tunerze oglądać podstawowe kanały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum