Dla mnie to zatrzymanie 2-ch handlarzy to kpina ,co sobotę i niedziele lewym kartami nie koniecznie obsługującymi C+ ( naiwnych ponoć nie sieja) handluje w Krakowie minimum 20 osób , złapano jakiś 2-ch małolatów którym nic nie zrobią, a chwalą się jak by dorwali bosów mafi, nie wspomnę o handlu tunkami nigdy nie sprzedawanymi przez operatorów , pewnie cudownym zrządzeniem losu i info od samego Pana Boga reszta tych naciągaczy umknęła przed przybyciem "antyterorystów" , do tego kilkanaście osób na giełdzie trudni się wgrywaniem nielegalnego oprogramowania do tunków różnej maści i koloru na życzenie klientów.
Dziwne te akcje ,wyłapują właściwie same płotki a bosowie nadal mają się dobrze i ciągną kasę od ludzi chcących cokolwiek pooglądać. Za Marnej jakości programy za horrendalnie wysokie i wzięte z sufitu ceny, stać przecież nielicznych. W porównaniu do ofert ( programowej i cenowej) innych operatorów, chociażby za południowej i zachodniej granicy nasi to banda złodziei - ich powinno się ścigać za wciskanie takiego chłamu za taka kasę.
Cytat:
Piractwo telewizyjne godzi w interesy dystrybutorów programów, nadawców, licencjodawców, ale przede wszystkim widzów. Kradzież sygnału oznacza mniejsze wpływy z abonamentu, a także wzrost wydatków związanych m.in. z ulepszaniem systemów zabezpieczeń. Tymczasem środki przeznaczane na walkę z kradzieżą sygnału mogłyby być inwestowane np. w rozwój atrakcyjnych programów i usług.
To już dla mnie jawna kpina , obniżcie abonament na kieszeń przeciętnego Polaka, zarabiającego do 1000zł brutto na m-c , a liczba abonamentu na pewno wzrośnie i ukróci w dużym procencie tz piractwo ( ono zawsze będzie istnieć), jeżeli abo wyniosło by 30zł (dzisiejszy pakiet Full bez relaxu prawie 150zł) to komu ? a na pewno większości, nie chciało by się kombinować i narażać za parę groszy .
PS.
SatKurier nigdy nie był obiektywny i szczery w swoich wypocinach, wiec nie dziwota że mnie trochę wk....ł tym artykułem ,jakoś dziwnie nikt nie wypowiada się ze światka multimediów w tym szerokim jego znaczeniu- dlaczego nasi rodacy tak upodobali sobie wszelkiego rodzaju kombinatorstwo w oglądaniu płatnej i nie tylko płatnej TV, za jak najmniejsze koszty, jakoś nie informują opinii publicznej ile Obywateli naszego Kraju nie ma nawet dostępu do naziemnej TV, za którą i tak zmusza się ich do płacenia Haraczu . Jaka jest dysproporcja pomiędzy miastami ,miasteczkami i Wsią w dostępie do oferty programowej a zwłaszcza do ilości dostępnych programów .
To już dla mnie jawna kpina , obniżcie abonament na kieszeń przeciętnego Polaka, zarabiającego do 1000zł brutto na m-c , a liczba abonamentu na pewno wzrośnie i ukróci w dużym procencie tz piractwo ( ono zawsze będzie istnieć), jeżeli abo wyniosło by 30zł (dzisiejszy pakiet Full bez relaxu prawie 150zł) to komu ? a na pewno większości, nie chciało by się kombinować i narażać za parę groszy .
I z tym się zgodzę, takie ceny wzięte z kosmosu. Dla mnie to Cyfra+ jest mafią, bo ściągają z nas taki duży haracz.
A w Anglii np. Sky Digital, jakie mają ceny, podobne do naszych, a zarobki i oferta się nie równa!!!
_________________ Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.
Nawet abo za 30zł nie powstrzyma ludzi od kombinowania....
Co do ceny c+ ; mam to gdzies...mnie na siłe nikt nie zmusza do placenia
Te teksty z satkuriera to trzeba czytac z lekkim przymruzeniem oka...bo sa na poziomie jakiegos brukowca jak np. Fakt
=====
Wiec napisze o tylko dwóch przypadkach moich znajomych ,jedni mieszkają w małym miasteczku, gdzie kablówka to obraz jak z dawnej analogówki do tego zaśnieżony ( nie do oglądania) płaca za nią 30zł m-c, a praktycznie z polskich kanałów nie ma nic ciekawego, a już śmiechu warte ,ze nawet nie ma w niej Polsat2 który jest FTA ( jest Trwam i Puls –hihhi) wiec wyobraź sobie jakie musza być inne kanały, do tego TVP3 Regionalna nadawana jest dla kablówki chyba z siatkówki -nie idzie wogle obrazu zobaczyć pomiędzy śniegiem.
Drudzy znajomi maja domek na Wsi i jakie było ich zdziwienie jak nie złapali nic z naziemnej ( mieszkańcy Rzeszowa gdzie z naziemnej maja jakieś 20 kanałów) ,okazało się że nikt w tej wiosce 400 domów nie ma naziemnej i nigdy nie mieli, ci co chcą musza korzystać z sat.
Więc tak mamy równość , a takich przykładów m IVRP można mnożyć , wiec ciekawe jak zarządza płacenie wszystkim za abo ,nawet tym co nie maja żadnej możliwości skorzystać z Tv Publicznej bez dodatkowego abo..
r-r
acabar [Duch]
Wysłany: 2006-10-31, 19:22
yaros22 napisał/a:
Nawet abo za 30zł nie powstrzyma ludzi od kombinowania....
Co do ceny c+ ; mam to gdzies...mnie na siłe nikt nie zmusza do placenia
Te teksty z satkuriera to trzeba czytac z lekkim przymruzeniem oka...bo sa na poziomie jakiegos brukowca jak np. Fakt
Ale takie artykuły to też w pewnym sensie psychologia,
bo jakiś ułamek ludzi przestanie kombinować i np.
zakupi legalne oprogramowanie lub pakiet TV SAT.
Ale tu chodzi o osoby które mają rodziny a nie małolata
któremu rachunki opłaca tatuś.
U mnie w mieście 140 tyś.mieszkanców po akcji policji nawet
ci którzy nie mieli nalotu to śmigali po WIN.XP do sklepu .
I jestem ciekaw ile osób po akcji z sharingiem zrezygnowało
z odbioru tv sat tym sposobem ?
Nic dodac
nic ujac
a my maluczcy mozemy sobie tylko pogadac
_________________ Lepiej milczeć i być uznanym za głupca, niz się odezwać i rozwiać resztę wątpliwości.
Dekodowanie płatnej telewizji BEZ PŁACENIA ABONAMENTU jest ZABRONIONE! Oświadczam że moje wypowiedzi na forum służą jedynie celom edukacyjnym i nie ponoszę odpowiedzialności za wykorzystywanie ich przez inne osoby w sposób niezgodny z prawem...
Co wiecej, wszystkie te informacje sa zaczerpniete z ogolnie dostepnych źródel internetowych, mozliwe do wyszukania przez kazdego, udostepniane nieodplatnie i nie przynosza mi zadnej korzysci.
Wszystko co robisz na podstawie moich wskazówek i informacji które umiescilem, robisz na wlasna odpowiedzialność.
p.s zawsze czytaj co jest napisane malym drukiem :mrgreen:
@jack760
z tym wątkiem psychologicznym w takich tekstach to tez prawda...czasem jak sie to czyta mozna sie poczuc jak prawdziwy przestępca tv-sat :shock: :shock:
Ja dodam tylko tyle że zaraiając 6 zł na godzine tzn jakieś 1200 miesiecznie nie mam
co myśleć o obejżeniu kochanej polskiej piłki . Więc kombinuje jak mogę żeby obejżeć ligę polską. Przy okazji telewizja satelitarna stała się moim fantastycznym hobby. właśnie
czekam na upragnionego dreamboxa z chin
pozdrawiam wszystkich hobbystów. ( a nie dobrodziejów ,,robiących kartki za 150 zl ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ Uszkodzona 7b już świeci wielka dziękuuwa !!! dla całego forum pozdro !!!!!
@jack760
z tym wątkiem psychologicznym w takich tekstach to tez prawda...czasem jak sie to czyta mozna sie poczuc jak prawdziwy przestępca tv-sat :shock: :shock:
Nic dodać nic ująć.Opinia trafna w 100%.Ciekawe ilu ludzi,nazywanych przestępcami ma podobne odczucia?Pewnie wielu.
Dla mnie to zatrzymanie 2-ch handlarzy to kpina ,co sobotę i niedziele lewym kartami nie koniecznie obsługującymi C+ ( naiwnych ponoć nie sieja) handluje w Krakowie minimum 20 osób , złapano jakiś 2-ch małolatów którym nic nie zrobią, a chwalą się jak by dorwali bosów mafi
Widze ze kol@richter troche niezorientowany.Musze powiedziec że wiem kogo zatrzymali i wiem jak to sie to odbylo.Powiem tyle że akcja była bardzo dobrze zorganizowana,wiedzieli wszysztko,co,gdzie i jak uderzyć.
I jak przyszli to przywitali sie z handlarzem po niku z forum.A łyse małolaty po solarium dalej stoją
Wiec nie jest tak jak piszesz.Widać że sie wzieli za piractwo i robią to jak dotąd skutecznie i napewno prędko nieodpuszczą.
Skoro policja ich zgarnęła to nie zrobisz nikomu krzywdy podając ich nicki? Słuchamy? może ktoś pożałuje znajomych kolegów? Poczytamy ich posty w wieczory wspominkowe? A jak powrócą to przywitamy ich radośnie Śmiało po co robić tajemnice i plotki tworzyć?
W mojej okolicy (woj. lubelskie) podobno po tym jak policja sprawdziła kilka domów, zaczęły się takie naloty ale przebierańców. Kolesie przebierają się za policję, mają jakieś lewe papiery i przebrania, sprawdzają ludziom kompy i zawijają je dla siebie. Uważajcie na takie przypadki!!
Policja w Stalowej Woli prowadzi sprawę karną w związku z podejrzeniem piractwa komputerowego. Niedawno policjanci w kilkunastu mieszkaniach na jednym z osiedli zabezpieczyli komputery. Z kolei, przed kilkoma dniami rzeszowscy policjanci ujawnili przypadek nieuprawnionego wykorzystywnia w działalności gospodarczej programu komputerowego przez jedną z firm.
Na forach internetowych rozgorzały dyskusje na ten temat. Pojawiły się plotki o "zmasowanych" działaniach policji. Wreszcie od kilku dni otrzymujemy informacje o tym, że do mieszkań wchodzą tzw. "trójki", to znaczy prokurator, policjant i przedstawiciel firmy zajmującej ochroną własności intelektualnej. Te osoby mają rzekomo przeglądać zawartość komputera, a po znalezieniu nielegalnego programu nakładać mandaty, żądając natychmiastowej zapłaty.
Każda taka informacja o pojawieniu się "trójki" była skrupulatnie sprawdzona przez policjantów, i jak do tej pory, żaden sygnał nie znalazł potwierdzenia.
Jeśli do domu chce wejść ktoś, kto twierdzi, że jest funkcjonariuszem i chce wykonywać czynności służbowe, na przykład przeszukać mieszkanie, przejrzeć zawartość komputera, a nie potrafi się wylegitymować, należy zadzwonić na Policję. Kwestia kary za piractwo komputerowe pozostaje w gestii sądu, nie ma możliwości by funkcjonariusz nakładał grzywny po ujawnieniu dowodów.
O każdej natarczywej próbie wejścia do mieszkania osoby, która podaje się za funkcjonariusza lub urzędnika, a nie przedstawia legitymacji należy zawiadamiać policję, np. dzwoniąc na numer 997. Jeśli ktoś zachowuje się w taki sposób może być oszustem lub złodziejem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum